بررسی تبلت سونی اکسپریا Z2: من را باربی صدا کن!

خدا استیو جابز را بیامرزد، اما سال‌ها قبل از اپل نیز دستگاه‌هایی با عنوان تبلت تولیده شده بودند، البته از حق نگذریم استیو جابز با اپل توانست درب ورودی این دنیای دست نیافتی را باز کرده و وارد دنیای جدیدی میان تلفن همراه و لپ‌تاپ‌ها شود. شاید از ابتدا قصدش این بود که مرز میان این دو را بشکند اما سرنوشت چیز دیگری را برای دنیای تبلت‌ها رقم زد! اکنون تبلت یک وسیله شناخته شده است و نه می‌توان از آن به جای تلفن همراه استفاده کرد و نه همچون یک لپ‌تاپ به آن نگاه نمود. تبلت‌ها دنیایی دیگری دارند و پس از اپل، شرکت‌های زیادی نیز پای به این دنیا (دنیای ما نه! دنیای تبلت‌ها) گذاشت‌اند؛ از برندهای گمنام چینی گرفته تا نوکیای خدا بیامرز! (آمار مرگ و میر هم بالا رفته!) اصلا چرا راه دور برویم، همین سونی چند وقت پیش از جدیدترین تبلت اکسپریای خود رونمایی کرد که به طور اتفاقی گذرش به آزمایشگاه آی‌تی‌رسان نیز افتاد و ما نیز تصمیم گرفتیم تا یک بررسی خاص از این تبلت خاص برای شما انجام دهیم! پس با آی‌تی‌رسان و بررسی تبلت اکسپریا Z2 سونی همراه باشید!

من را باربی صدا کن!

شاید از عنوان این قسمت کمی تعجب کرده باشید اما وقتی بدانید که ضخامت این تبلت تنها 6.4 میلی‌متر است و با سایز 10.1 اینچی صفحه اش فقط 426 گرم وزن دارد، پی به باربی بودن این مدل خواهید برد! در نگاه اول یک تبلت نازک و بسیار سبک را خواهید دید و هرچه بیشتر به آن نگاه کنید، بیشتر مجذوبش خواهید شد! برای اینکه بدانید که تعریف و تمجید ما از این مدل بیخود نیست، آن را در کنار یک مداد قرار داده و یک عکس یادگاری از آن‌ها گرفتیم تا بدانید که ضخامت تبلت اکسپریا زد2 حتی از یک مداد هم کمتر است!

 

بر خلاف اسمارت فون‌های سری اکسپریا که دکمه پاور و کلید های یکپارچه صدا در سمت راست قرار داردند، در تبلت اکسپریا زد 2 این دکمه‌ها در سمت چپ قرار گرفته اند.

 

شاید کمی متعجب شوید که چرا سونی چنین تغییری را داده است، اما اگر نگاهی به سایز این مدل بی‌اندازید متوجه می‌شوید که کار کردن با یک دست با این تبلت امری غیر ممکن است (حتی با دو دست هم سخته!) بنابراین همیشه تبلت را با دست چپ خود نگه می‌دارید و با دست راست مشغول کار با آن می‌شوید، در نتیجه این کلیدها همیشه در دسترس شما خواهند بود. قسمت زیادی از بخش جلویی تبلت را نمایشگر آن فرا گرفته و درست در بالای صفحه دوربین جلوی تبلت دیده می شود! لوگوی سونی نیز کمی با فاصله نسبت به دوربین و در گوشه بالا سمت چپ چون نگینی زیبا بر پیکره سیاه رنگ تبلت جا خوش کرده است!

 

در بخش بالای تبلت نیز پورت‌های میکرو یو‌اس‌بی و درگاه کارت حافظه قرار دارند که به سبب ضد آب بودن این مدل، درپوش‌هایی نیز بر روی آن قرار گرفته است!

 

 اطراف بدنه تبلت را یک نوار فرار گرفته که رنگ آن در تضاد با رنگ بدنه تبلت بوده و زیبایی آن را دو چندان می‌کند!

 

پشت تبلت باز هم لوگوی سونی در مرکز آن، توجه شما را به خود جلب می‌کند و درست در سمت راست و بالای تبلت نیز دوریبن آن قرار گرفته است. کیفیت ساخت تبلت بالا بوده اما بدنه آن علی‌رغم استفاده از رنگ مشکل مات، مستعد جذب اثر انگشت است که باعث می‌شود که کمی از زیبایی باربی قصه ما کاسته شود!

 

شاید در نگاه اول اصلا متوجه محل قرارگیری اسپیکرها نشوید. اما دو اسپیکر درست جلوی چشمان شماست و در بخش پایینی و دو سمت بدنه تبلت جا خوش کرده‌اند.

 

جک 3.5 میلی‌متری هدفون نیز در بخش زیرین تبلت و در گوشه سمت چپ آن قرار گرفته است و هنگام استفاده از آن کمی جلوی دست و پای‌تان را می‌گیرد! شاید اگر سونی آن را به سمت مرکز متمایل می‌کرد، بهتر بود.

 

در کل طراحی اکسپریا زد۲ ستودنی است زیرا یکی از مهمترین مشکلات تبلت های امروزی یعنی وزن دستگاه را به خوبی کنترل کرده تا جایی که می‌توان به آن لقب سبک‌ترین تبلت دنیا را اعطا کرد.

از زاویه ها به من نگاه کن!

محصولات سونی علی‌رغم کیفیت بالا و امکانات خاص، همیشه با مشکل زاویه دید نمایشگر رو به رو بوده‌اند! اما سونی پس از اکسپریا زد اولترا دست به تغییراتی جدی در این زمینه زد و اکنون محصولات سونی دیگر با نگاه از زاویه‌ها رنگ پریده به نظر نمی‌رسند. تبلت اکسپریا زد2 سونی نیز از این قاعده مستثنی نیست و در نگاه از زاویه اگر در جایگاه نخست قرار نگیرد، بی شک در آخر هم نیست، همین که برخلاف برخی از کمپانی‌ها به نظر کاربرانش اهمیت می‌دهد، باعث شده تا ما نیز به آن خرده نگیریم!

سونی در این تبلت نیز از فناوری Trilluminous با موتور X-Reality استفاده کرده که سبب افزایش کنتراست نمایشگر می‌شود. علاوه بر این‌ استفاده از این فناوری موجب شده تا رنگ‌ها پررنگ‌تر از سابق به نظر برسند و و همچنین میزان نویز به حداقل برسد. سایز 10.1 اینچی این تبلت نیز سبب شده تا چگالی پیکسلی این مدل پا را از 224 فراتر نگذارد.

 

برای آنکه بتوانید با چشمان خود به کیفیت صفحه این مدل پی ببرید، آن را در کنار نسخه دوم از سری تبلت‌های نکسوس قرار دادیم و چند عکس یادگاری از این دو دوست که چندان دل خوشی هم از یکدیگر نداشتند، انداختیم! نتیجه عکس برداری ما از رفاقت این دو را در زیر مشاهده می‌کنید! (مسلما تبلت سمت راست همان اکسپریا زد2 قصه ماست!).

 

 

 

پیشنهاد من به شما این است که در مقابل نور آفتاب با این مدل کار نکنید؛ زیرا حتی با قرار دادن میزان نور نمایشگر برروی حداکثر نیز چیزی از صفحه را نخواهید دید!

 

با من به فضا سفر کن!

علاوه بر وسواس به خرج دادن سونی در طراحی، این کمپانی ژاپنی دست از سر باطن تبلت نیز بر نداشته و آن را به چیپست اسنپدراگون 801 مجهز کرده و فرکانس کاری را تا مقدار 2.3 گیگاهرتز اورکلاک کرده است. 3 گیگابایت رمی هم که بر روی آن قرار داده، نشان می‌دهد که این مدل به هیچ دستوری نه نمی‌گوید! برای آنکه کمی بیشتر با سوگولی سونی آشنا شوید، آن را وارد آزمون‌های سخت خود کردیم تا ببینیم این باربی چه چیزی در چنته دارد!

در گام نخست به سراغ آزمون AnTuTu رفتیم که برخلاف اسم عجیب و غریبش، معیار خوبی برای سنجش گجت‌ها به حساب می‌آید. با توجه به سخت افزار قدرتمندی که سونی برای اکسپریا زد2 در نظر گرفته است، کسب امتیاز 33511 در این آزمون آنقدرها هم دور از انتظار نبود!

 

این مدل علی‌رغم اینکه در رده تبلت‌ها قرار می‌گیرد، رقیب سرسختی نیز برای اسمارت فون‌هاست، زیرا پرچمدارانی همچون ال‌جی جی2 و اکسپریا زد1 سونی نیز نتوانسته بودند چنین امتیازی را کسب کنند!

 

بعد از قدرت نمایی تبلت زد2 در آزمون AnTuTu، به سراغ بنچمارک پی آمدیم که ثبت رقم 195 میلی‌ثانیه کمی برای این مدل دور از انتظار بود!

 

 

سپس به سراغ quadrant professional رفتیم که نمودار‌های زیر حاصل خودنمایی تبلت سونی در این آزمون است!

 

 

بعد از آن نوبت به Bonsai  رسید تا عملکرد واحدگرافیکی یعنی آدرنو 330 را به چالش بکشد. امتیاز 3755 و سرعت متوسط 53.6 فریم بر ثانیه نتیجه این آزمون بود.

 

از دوربینم استفاده نکن!

اگر قصد بررسی یک اسمارتفون را داشتیم این بخش یکی از جذاب‌ترین قسمت‌های بررسی بود، اما حال که بحث تبلت‌ها مطرح است، کمتر کسی به دوربین توجه می‌کند؛ خصوصا سونی که حتی در زد اولترا که در رده فبلت‌ها قرار می‌گرفت هم از دوربین باکیفیتی استفاده نکرد، چه برسد به باربی قصه ما که یک تبلت است! این همه قصه گفتیم که بدانید نباید انتظار یک دوربین قدرتمند از تبلت‌ها را داشته باشید. با این حال سونی از یک دوربین 8.1 مگاپیکسلی برروی تبلت خود استفاده کرده که تک و تنها در گوشه‌ای از قسمت پشتی تبلت جا خوش کرده است و هیچ یار و یاوری هم در کنار خود ندارد و نمی‌توانید با آن در شب مشغول عکاسی شوید! (فلاش ندارد)

 

در تصاویر زیر برخی از عکس‌های شکار شده توسط دوربین این تبلت را مشاهده می‌کنید.

 

 

 

 البته سونی در این بخش کمی نامتعادل عمل کرده زیرا با توجه به اینکه دوربین در یک تبلت تقریبا بدون استفاده است اما از قابلیت‌های رنگارنگ خودش همچون AR Effect در این مدل نیز استفاده کرده که می‌توانید با آن افکت‌های جذابی را به تصویر اضافه کنید.

 

در بخش فیلم‌برداری نیز تبلت زد2 سونی قادر است تا به صورت فول ‌اچ‌دی با نرخ 30 فریم بر ثانیه به ثبت وقایع بپردازد. یک دوربین 2.2 مگاپیکسلی نیز در جلو قرار گرفته که با توجه به قدرت بالایش در فیلم‌برداری (فول اچ‌دی با نرخ 30 فریم) می‌تواند نیاز شما را هنگام برقراری تماس‌های تصویری ارضا کند!

با من همچون یک گوشی رفتار کن!

رابط کاربری سونی یکی از سبک‌ترین و در عین حال زیبا‌ترین رابط‌های کاربری است. تبلت زد2 به صورت پیش‌فرض از اندروید نسخه 4.4.2 به همراه همین رابط کاربری شخصی‌سازی شده سونی ارایه شده است. در صفحه اصلی می‌توانید تعداد نسبتا زیادی صفحه جدید برای خود ایجاد کنید و با رفتن به منوی برنامه‌ها نیز قادر هستید به اپلیکیشن‌ها و برنامه‌های از پیش نصب شده دسترسی داشته باشید! اگر انگشت خود را از بیرون سمت چپ به داخل بکشید، یک منو جدید برای شما باز خواهد شد که می‌توانید توسط آن به میان برنامه هایتان به جستجو بپردازید و یا آن‌ها را حذف کنید. به طور کلی اگر با رابط کاربری سونی کار کرده باشید، مورد جدید و یا گنگی در رابط کاربری زد۲ نخواهید دید.

 

اما این رابط آن گونه که باید و شاید برای تبلت‌ها بهینه نشده است. به عنوان مثال از آنجایی که این مدل از دکمه‌های فیزیکی بی‌بهره است، 3 دکمه نرم افزاری درست در مرکز صفحه قرار گرفته‌اند، که کمی کار را برای شما سخت می‌کند زیرا مدام در حال استفاده از آنها هستید و این در حالی است که این 3 دکمه بیشترین فاصله را با دستان شما دارند!

 اگر وارد بخش مولتی تسکینگ شوید چندین گزینه در پایین صفحه در اختیار شماست، که تعداد آنها نیز قابل افزایش است. توسط آنها قادر خواهید بود تا برخی از برنامه‌ها را در گوشه‌ای از صفحه، به اجرا درآورید! بعنوان مثال بروزر را در یک قسمت صفحه بگذارید و تا زمان لود شدن صفحات وب به کارهای دیگر خود بپردازید! تعداد برنامه‌هایی که به این صورت در صفحه قرار می‌گیرند نامحدود است و می‌توانید تمام صفحه را توسط این برنامه‌ها پر کنید!

 

یک فایل‌منیجر خوب و یک آنتی ویروس هم به صورت پیش‌فرض برروی این مدل نصب شده و نکته جالب در رابطه با برنامه‌های از پیش نصب شده بر روی این مدل، یک بازی به نام Blocky roads است که بیش از هر چیز شما را به یاد بازی‌های کنسول‌های قدیمی می‌اندازد! با توجه به سخت افزار قدرتمند این تبلت، شاید بهتر بود که سونی از یک بازی با گرافیک بالا بر روی این مدل استفاده می‌کرد!

 

با من فیلم تماشا کن!

وقتی که شما یک صفحه باکیفیت و بزرگ در اختیار دارید، پس بخش چندرسانه‌ای از اهمیت بالایی برای‌تان برخوردار است. پلیر زد2 به صورت پیش فرض از کدک‌های زیادی پشتیبانی نمی‌کند و بهتر است که یک پلیر قدرتمند همچون MX Player را بر روی آن نصب کنید. نکته حائز اهمیت در رابطه با پلیر آن، این است که شما هنگام پخش یک فیلم می‌توانید از طریق اتصال به اینترنت، اطلاعاتی را در رابطه با سازندگان و بازیگران آن فیلم کسب کنید.

 

2 اسپیکر استریو نیز هنگام تماشای فیلم، به کمک شما می آیند تا صدا را هرچه بهتر بشنوید! بلندی صدای این دو اسپیکر نیز در حد قابل قبولی است و شما را راضی نگه می دارد. به علاوه این دو در بهترین جای ممکن قرار گرفته اند و کمتر پیش خواهد آمد که هنگام تماشای فیلم و یا گوش دادن به موزیک دست شما ناخودآگاه بر روی آن قرار بگیرد و مانع رسیدن صدا به گوش شما شود!

 

از دیگر امکاناتم استفاده کن!

بر خلاف دیگر مدل‌های سونی، این تبلت دارای پورت مادون قرمز است، در نتیجه توانایی کنترل کردن وسایل دیجیتالی اطراف را خواهید داشت. برنامه Remote Control نیز که بدین منظور بر روی تبلت قرار دارد از امکانات قابل توجهی برخوردار است و تقریبا می توانید کنترل تمامی قسمت‌های وسایل دیجیتالی اطرافتان را بدست بگیرید. گاهی اوقات گزینه‌هایی در اختیار شما قرار میگیرد که حتی ریموت کنترل خود دستگاه نیز از آن بی‌بهره است!

 

 تبلت زد2 در دو نسخه 16 و 32 گیگابایتی ارایه شده که در نسخه 16 گیگابایتی آن کمی بیش از 11 گیگابایت در دسترس شماست. خوش‌بختانه این مدل از کارت حافظه پشتیبانی کرده و می‌توانید مقدار حافظه را تا 64 گیگابایت، افزایش دهید. قابلیت دابل تب نیز بر روی این مدل قرار داده شده تا با زدن دو بار پشت سر هم بر روی نمایشگر، قفل صفحه را باز کنید. از این قابلیت برای نخستین بار در گوشی‌های نوکیا و سپس در برخی از گجت‌های ساخت ال‌جی با نام ناک ناک استفاده شده بود اما برای تبلت اکسپریا زد۲ سونی از جمله واجبات بود زیرا با توجه به سایز آن استفاده مدام از کلید پاور (که کار باز کردن قفل صفحه نمایش نیز به عهده آن است) کمی دشوار به نظر می‌رسید. این مدل نیز همچون اکثر اکسپریا های سونی توانایی غوطه‌ور شدن در آب را نیز داراست.

 

می‌توانید ویدیو تست ضد آب بودن تبلت اکسپریا زد۲ سونی را در زیر مشاهده کنید.

یک باتری 6000 میلی‌آمپر ساعتی بر روی آن قرار گرفته تا بتوانید با آن در حدود 12 ساعت ویدیو تماشا کنید و یا 13 ساعت به طور مداوم مشغول وب‌گردی شوید. البته دسترسی به باتری توسط کاربر امکان‌پذیر نیست!

من را به خانه ات دعوت کن!

 

به طور کلی اگر به دنبال یک تبلت زیبا، باریک، خوش ساخت و با کیفیت هستید تبلت سونی اکسپریا زد2 بهترین انتخاب برای شماست البته اگر کمی بیشتر از حد معمول جیبتان را بتکانید، زیرا برای داشتن چنین مدلی می‌بایست بیش از 2 میلیون و 200 هزار تومان بپردازید که شاید مهمترین نقطه ضعف این مدل نیز همین باشد، در نتیجه یک مورد می تواند مانع موفقیت و فروش بالای این مدل در بازار شود.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






برچسب‌ها:

تاريخ : شنبه 20 ارديبهشت 1393برچسب:, | 17:6 | نویسنده : C A R B O N |

.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • ستاره مادرید